27 Σεπτεμβρίου 2014

Οι δρομείς της PEACE RUN στο ΧΑΝΙ ΖΕΜΕΝΟΥ





Η μεγαλύτερη λαμπαδηδρομία του κόσμου για την ειρήνη ,  συνδέει όλη την Ευρώπη και ξεκινάει απ την Λισαβόνα μέχρι και το Βελιγράδι.  Σήμερα 27/9/14 ,θα περάσει και απ την πόλη της Λαμίας το απόγευμα του Σαββάτου (19:00). Η υποδοχή της φλόγας θα γίνει στην Πλ.Ελευθερίας.



Στις 21 Φεβρουαρίου 2014 η Λισαβώνα φιλοξένησε την τελετή έναρξης του “Sri Chinmoy Oneness-Home Peace Run” στην Ευρώπη (από το 2005-2012 γνωστού επίσης ως World Harmony Run).





Από τη Λισαβώνα μια διεθνής ομάδα δρομέων μεταφέρει μία αναμμένη δάδα ως σύμβολο ειρήνης-περνώντας την από χέρι σε χέρι και από καρδιά σε καρδιά- με κατεύθυνση προς τα ανατολικά διασχίζοντας όλη την Ευρώπη.

Οι δρομείς επισκέπτονται σχολεία, ομάδες και οργανώσεις κοινωνικού χαρακτήρα, αξιωματούχους και αθλητές για να μοιραστούν μαζί τους τα ιδεώδη της ενθάρρυνσης και υποστήριξης στον συνάνθρωπο και την ενίσχυση της συνεργασίας και της ειρήνης στην καθημερινή μας ζωή. Οι δρομείς διανύουν 24.000 χιλιόμετρα περνώντας από 47 ευρωπαϊκές χώρες για να τερματίσουν στη Σερβία και συγκεκριμένα στο Βελιγράδι στις 7 Οκτωβρίου.
Ο οραματιστής της ειρήνης Sri Chinmoy θέσπισε το Γύρο της Ειρήνης το 1987 στο πνεύμα της αγάπης, της αρμονίας και της ενότητας. Από τότε αυτή η πρωτοβουλία έχει επισκεφτεί περισσότερες από 150 χώρες και οι διεθνείς ομάδες δρομέων έχουν διανύσει περισσότερα από 500.000 χιλιόμετρα. Το απλό μήνυμα του Γύρου:

“Το πρώτο βήμα είναι το δικό σου” έχει εμπνεύσει εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως.
Το 2014 διεξάγονται Γύροι σε όλες τις ηπείρους περνώντας από περισσότερες από 100 χώρες. Οι δρομείς διανύουν συνολικά περίπου 100 χιλιόμετρα τη μέρα, ενώ ένα ή δύο οχήματα ακολουθούν τις ομάδες των δρομέων καθώς μεταφέρουν τη δάδα από πόλη σε πόλη με τον κάθε δρομέα να καλύπτει κατά μέσο όρο 10 με 30 χιλιόμετρα.

Η επίσημη σελίδα της peace run http://www.peacerun.org/
Blog Widget by LinkWithin