17 Σεπτεμβρίου 2014

Παρέμβαση Ν. Μαριά για το κούρεμα των τοκογλυφικών ομολόγων της Ε.Κ.Τ.

Στρασβούργο,16/09/2014



Δελτίο Τύπου

Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή: Κούρεμα των τοκογλυφικών ομολόγων της ΕΚΤ εδώ και τώρα.

Σημαντική παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, πραγματοποίησε χθες Δευτέρα 15-9-2014 ο Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών, Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς, σε σχέση με τα τοκογλυφικά ομόλογα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Όπως επισήμανε ο Νότης Μαριάς, ένα μεγάλο μέρος του δημοσίου χρέους της Ελλάδας βρίσκεται στα χέρια της ΕΚΤ, η οποία αγόρασε κατά τη διάρκεια της κρίσης ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου στη δευτερογενή αγορά με έκπτωση τουλάχιστον 40%.
Έτσι, η ΕΚΤ κατέβαλε 35 δις ευρώ πλην όμως απαιτεί να εξοφληθεί η ονομαστική αξία των ομολόγων αυτών που ανέρχονται σε 57 δις ευρώ, δηλαδή θέλει να βγάλει κέρδος 22 δις ευρώ.
Με τον τρόπο αυτό, συνέχισε ο Νότης Μαριάς, ο Ντράγκι και η παρέα του «πουλώντας αέρα κοπανιστό», κερδοσκοπούν ασύστολα και ανενδοίαστα σε βάρος του φτωχοποιημένου ελληνικού λαού. Μόνο για φέτος, παρατήρησε ο Ν. Μαριάς, ο ελληνικός λαός θα πληρώσει «καπέλο» στα ομόλογα της ΕΚΤ ύψους τουλάχιστον 4 δις ευρώ και για το λόγο αυτό η μνημονιακή κυβέρνηση στην Αθήνα έχει επιβάλει δυσβάσταχτους φόρους στην ακίνητη περιουσία των Ελλήνων με τον ΕΝΦΙΑ.
Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Ο ρόλος της ΕΚΤ, όμως, δεν είναι να κερδοσκοπεί σε βάρος των πολιτών της Ε.Ε.
Έτσι, είναι και νόμιμο και ηθικό να κουρευτούν τα ομόλογα αυτά της ΕΚΤ και να πληρωθεί από την Ελλάδα μόνο το κεφάλαιο που κατέβαλε η ΕΚΤ για να αγοράσει τα εν λόγω ομόλογα συν ένα ετήσιο επιτόκιο 0,15%».

Ακολουθεί βίντεο με την ομιλία του Νότη Μαριά στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο:



Blog Widget by LinkWithin