16 Ιουλίου 2014

Απαράδεκτη η δυσμενής εργασιακή μεταβολή των υπαλλήλων των κτηματικών υπηρεσιών



16/7/2014



Ερώτηση

Προς τον Υπουργό Οικονομικών



Θέμα: Απαράδεκτη η δυσμενής εργασιακή μεταβολή των υπαλλήλων των κτηματικών υπηρεσιών μέσω του νέου οργανογράμματος του Υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με την παράγραφο 3 του άρθρου 118 του σχεδίου του νέου Π.Δ. (Οργανισμός του Υπουργείου Οικονομικών), που δημοσιεύτηκε στις 02/05/2014, «Οι υπηρετούντες στους κλάδους ή στις ειδικότητες ΠΕ, ΤΕ ή ΔΕ Εφοριακών των υπηρεσιών που υπάγονται στη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας πλην της Μονάδας Αποκρατικοποιήσεων και Διαχείρισης Κινητών Αξιών κατατάσσονται στους κλάδους ή στις ειδικότητες ΠΕ Διοικητικού-Οικονομικού ή ΤΕ Διοικητικού-Λογιστικού ή ΔΕ Διοικητικού των άρθρων 115 και 116 του παρόντος».

Το νέο αυτό οργανόγραμμα του Υπουργείου Οικονομικών, το οποίο βρίσκεται πλέον στο ΣτΕ, χωρίς να έχει προηγηθεί κανένας - ούτε καν προσχηματικός - διάλογος, προωθεί ουσιαστικά την αποδιοργάνωση των υπηρεσιών και την κατάργηση της ειδικότητας του εφοριακού για όσους υπηρετούν σε κτηματικές υπηρεσίες και σχετικές διευθύνσεις, γεγονός που μπορεί να έχει δυσμενέστατες συνέπειες για εκατοντάδες υπαλλήλους που υπηρετούν στις θέσεις αυτές. 

Πρόκειται αναμφίβολα για αρνητικότατη μεταβολή της υπηρεσιακής κατάστασης των υπηρετούντων σε κτηματικές υπηρεσίες και στις σχετικές Διευθύνσεις. Συνεπώς το εν λόγω Π.Δ. πρέπει να επιστραφεί από το ΣτΕ και να ξεκινήσει ουσιαστικός διάλογος μεταξύ Υπουργείου και εργαζομένων. Διάλογος του οποίου θα πρέπει να προηγηθεί η κατοχύρωση και η δέσμευση της πολιτικής ηγεσίας ότι καμιά θέση εργασίας και κανένα εργασιακό δικαίωμα δεν θα θιγεί απ' τη συγκεκριμένη διαδικασία.

Με βάση τα παραπάνω,

Ερωτάται ο Υπουργός:

-Τι πρωτοβουλίες θα λάβει προκειμένου να μην καταργηθεί η ειδικότητα του εφοριακού για όσους υπηρετούν σε κτηματικές υπηρεσίες και σχετικές διευθύνσεις;

- Σκοπεύει να ξεκινήσει άμεσα ουσιαστικό διάλογο με τους εργαζόμενους σχετικά με το νέο οργανόγραμμα του Υπουργείου Οικονομικών, με βασική δέσμευση ότι καμιά θέση εργασίας και κανένα εργασιακό δικαίωμα δεν θα θιγεί απ' τη συγκεκριμένη διαδικασία;





Οι ερωτώντες βουλευτές

Σταθάς Γιάννης

Γελαλής Δημήτρης



Στρατούλης Δημήτρης
Blog Widget by LinkWithin