26 Ιουνίου 2014

Απόφαση Δ.Σ. του Δήμου Δ.Α.Α. για την εκμίσθωση ή μη παραλιών του Δήμου







Οι παραλίες που βρίσκονται στα όρια της διοικητικής περιφέρειας του Δήμου Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας και δεν έχουν παραχωρηθεί σε άλλους φορείς, βιομηχανικές επιχειρήσεις κ.λ.π. σύμφωνα με το αρ. 4 της ανωτέρω ΚΥΑ είναι του Αγίου Νικολάου στη Δ.Ε. Διστόμου και του Αγίου Ισιδώρου στη Δ.Ε. Αντίκυρας.



Με την 100/2013 απόφασή μας είχαμε εγκρίνει την μη εκμίσθωση των εν λόγω παραλιών του Δήμου διότι είναι οι μοναδικές που αποτελούν πόλο έλξης τουριστών λόγω της φυσικής μορφολογίας και της ελεύθερης πρόσβασης και κυκλοφορίας των λουόμενων σε αυτή και εκμίσθωσή τους θα συνεπαγόταν αλλοίωση του φυσικού περιβάλλοντος και δυσχερή πρόσβαση εξαιτίας του οικονομικού τιμήματος που θα επιβάλλονταν στους λουόμενους.



Κατόπιν των ανωτέρω η Πρόεδρος προτείνει στο Συμβούλιο να αποφανθεί σχετικά.



Υπέρ της εκμίσθωσης ψηφίζει η δημ. σύμβουλος... κα Χαρίκλεια Τροπούκη-Βαρσάμη καθώς με αυτό τον τρόπο και οι παραλίες θα αναβαθμιστούν και θα είναι καθαρότερες και τα καταστήματα θα μπορέσουν να δουλέψουν καλύτερα και θα αποφέρει έσοδα προς το Δήμο.



Οι λοιποί δημοτικοί σύμβουλοι ψηφίζουν κατά της εκμίσθωσης γιατί πιστεύουν ότι θα επιβαρυνθούν οικονομικά οι λουόμενοι.



Το Δημοτικό Συμβούλιο ύστερα από διαλογική συζήτηση αφού έλαβε υπόψη: 




- Την αριθμ. Δ10Β1027033ΕΞ2014/1033/11.2.2014 ΚΥΑ των Υπουργών Οικονομικών - Εσωτερικών 

Αποφασίζει κατά πλειοψηφία




Την μη εκμίσθωση των παραλιών Αγίου Νικολάου και Αγίου Ισιδώρου του Δήμου Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας, για τους λόγους που αναφέρθηκαν στο σκεπτικό της παρούσας.

H δημ. σύμβουλος κα Χαρίκλεια Τροπούκη-Βαρσάμη ψηφίζει κατά της παρούσας απόφασης.




Η απόφαση πήρε αριθμό 8/193/2014


Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ 

ΤΑ ΜΕΛΗ 

Blog Widget by LinkWithin