24 Ιουνίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΚΤΗΜΑΤΩΝ



Το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο του Δήμου Δελφών (Δήμος Δελφών, Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας, Πυροσβεστική Υπηρεσία, Ελληνική Αστυνομία, Λιμενικό Σώμα, Δασαρχείο)

Καλεί τους ιδιοκτήτες – νομείς – επικαρπωτές κτημάτων, γεωργικών εκτάσεων

Να διατηρούν τα κτήματά τους καθαρά

- Με την απομάκρυνση της αυτοφυούς βλάστησης.

- Με την απομάκρυνση απορριμμάτων (ακόμα και όταν προέρχονται από τρίτους).

- Με την απομάκρυνση λοιπών εύφλεκτων υλών.

Να φροντίσουν για το κλάδεμα των δένδρων ιδιοκτησίας τους παραπλεύρως των αγροτικών δρόμων ώστε να διευκολύνεται η διέλευση των οχημάτων οδοκαθαρισμού και πυροσβεστικών.



Καλεί τους ιδιοκτήτες – νομείς – επικαρπωτές οικοπέδων και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός πόλεων και αυτοτελών οικισμών και σε απόσταση εκατό μέτρων από τα όριά τους όπως προβούν στον καθαρισμό και την αποψίλωση των ιδιοκτησιών τους από ξερά χόρτα, απορρίμματα (ακόμα και όταν προέρχονται από τρίτους) και λοιπές εύφλεκτες ύλες, όπως έχουν υποχρέωση, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Ν. 3852/2010 άρθρο 94 παρ.1 αριθμ.26 και του κανονισμού καθαριότητας του Δήμου μας άρθρο 18.



Γνωστοποιείται ότι απαγορεύεται, λόγω αυξημένης επικινδυνότητας, οποιαδήποτε καύση στα δάση, τις δασικές χορτολιβαδικές και αγροτικές εκτάσεις κατά το χρονικό διάστημα από 01/05/2014 έως και 31/10/2014, σύμφωνα με την υπ΄ αριθ. 1/2013/13-3-2013 Πυροσβεστική Διάταξη Περιφερειακής Διοίκησης Π.Υ. Στερεάς Ελλάδας.
Blog Widget by LinkWithin