23 Μαΐου 2014

Αράχωβα-Μια Ανοιξιάτικη Μαγεία με το φακό του Permissospress




Την Αράχωβα είναι πολύ εύκολο να τη λατρέψεις. Δεν θα την κατηγορήσεις ποτέ ότι σε απογοήτευσε,την άνοιξη είναι εξίσου μαγευτική σαν μια ωραία γυναίκα που προσπαθεί να σε ξελογιάσει. Χτισμένη στους πρόποδες του Παρνασσού, η Αράχωβα είναι το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα του απλού, παραδοσιακού οικισμού που γίνεται το επίκεντρο του ενδιαφέροντος το χειμώνα, αλλά και όλο το χρόνο, καθώς αποτελεί τον κλασικό προορισμό για τους λάτρεις του σκι ή για όσους θέλουν να κάνουν μια σύντομη απόδραση από την πόλη.Στον κεντρικό δρόμο του χωριού, τα μαγαζιά πωλούν τοπικά προϊόντα, όπως χυλοπίτες, τραχανά και φορμαέλα που οι τουρίστες αγοράζουν σε μεγάλες ποσότητες. Η φορμαέλα, διάσημο τυρί της περιοχής, φτιάχνεται από πρόβειο γάλα. Σύμφωνα με τους κτηνοτρόφους, η ποιότητά της εξαρτάται από το γάλα που πρέπει να είναι κατευθείαν από το μαστάρι της προβατίνας. Άλλα παραδοσιακά προϊόντα που παράγονται στην Αράχωβα και δεν θα πρέπει να παραλείψετε να δοκιμάσετε είναι το τσίπουρο, η φέτα, το γιαούρτι, το οψιμοτύρι, ο χαλβάς, τα κουκοτάκια και οι τηγανήτες. Επίσης, παράγονται νόστιμες μαρμελάδες, μέλι που φτιάχνεται από τα αγριολούλουδα του Παρνασσού αλλά και ελιές και λάδι από τους ορεινούς ελαιώνες της περιοχής.
Θα δείτε

• Την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου. Δύο κανόνια από το ’40 και η προτομή του Καραϊσκάκη κοσμούν το προαύλιο με την εξαιρετική θέα στο χωριό και στον κόλπο της Ιτέας.
• Την οδό Πανουργιά που ήταν η παλιά Αγορά έως το τέλος της δεκαετίας του ’30.
• Το Βράχο της Ώρας με το ρολόι που οι ντόπιοι αποκαλούν καμπαναριό.
• Την πετρόχτιστη εκκλησία του Ευαγγελισμού και την παλιά εκκλησία του Αϊ - Γιάννη με μικρή βρύση και πλατάνι στην είσοδό της.
• Το Κωρύκειον ’ντρο, μόλις 10 χλμ. από την Αράχωβα, με εντυπωσιακούς σταλακτίτες και σταλαγμίτες. Στην αρχαιότητα, ήταν αφιερωμένο στις Κωρύκειες Νύμφες.












http://permisospress.blogspot.gr/2014/05/permissospress.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin