14 Μαΐου 2014

Απορρίφθηκε η ένσταση για τον συνδυασμό της ΑΕΠ

Όπως σχετικά είχαμε ανακοινώσει  (δείτε το σχετικό δημοσίευμα ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ ) υπήρχε κάποιο νομικό πρόβλημα σε συνδυασμό στον δήμο Δ.Α.Α. 




Όπως μας ενημερώνει το viotianet , η ένσταση απορρίφθηκε στις δικαστικές αίθουσες.
Αναλυτικά το δημοσίευμα παρακάτω :



Στο δήμο Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας, όλα γίνονται…




Όπως όλα δείχνουν στο Δήμο Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας οι εκλογές δεν θα τελειώσουν την Κυριακή.

Μπορεί η ένσταση που κατατέθηκε για τον συνδυασμό του Γιάννη Πατσαντάρα να απορρίφθηκε ωστόσο την Κυριακή απ΄ ότι μαθαίνουμε θα έχουμε νέα και βλέπουμε…

Η ένσταση αφορούσε σε κάτι σοβαρό.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο κ. Πατσαντάρας κατέθεσε στο Πρωτοδικείο τον συνδυασμό τον οποίο δημοσίευσαν και δύο blogμε έναν υποψήφιο παραπάνω (από ότι επιτρεπόταν) στην Κοινότητα Αντίκυρας η οποία μάλιστα κακώς είχε αναγραφεί και ως Δημοτική.

Την Τρίτη δε (29-4-2014) το μεσημέρι στην επίσημη σελίδα του συνδυασμού έγινε αναφορά στο περιστατικό μέσω ενημέρωσης ότι «διορθώθηκαν κάποια ορθογραφικά» και έγινε «μετακίνηση ονόματος από το τοπικό στο γενικό της Αντίκυρας».

Δηλαδή ο ένας παραπάνω που είχε δηλωθεί στο Πρωτοδικείο άλλαξε!!!!! και πήγε υποψήφιος αλλού!!!!

Όμως το Σάββατο που ανακηρύχτηκαν οι συνδυασμοί ο συνδυασμός του κ. Πατσαντάρα στην Κοινότητα Αντίκυρας ανακηρύχτηκε με έναν υποψήφιο παραπάνω!!!

Το στόρι έχει όμως και συνέχεια…

Την Πέμπτη 8 Μαΐου με απόφαση του Πρωτοδικείου γίνεται η μετακίνηση του συγκεκριμένου υποψήφιου στην Εκλογική Περιφέρεια Αντίκυρας.

Την επόμενη ημέρα τυπώνονται τα ψηφοδέλτια και παραδίδονται στο δημαρχείο όπου ο υποψήφιος για τον οποίο προκλήθηκε η αναστάτωση εμφανίζεται ως υποψήφιος ΔΣ στην Εκλογική Περιφέρεια Αντίκυρας.

Έτσι λοιπόν κατατέθηκε η ένσταση ή καλύτερα η παρέμβαση (για να χρησιμοποιήσουμε την ακριβή ορολογία) δεδομένου οτι ο Νόμος 385/2010 απαγορεύει οποιαδήποτε αλλαγή στην δήλωση κατάρτισης του συνδυασμού μέχρι την ανακήρυξη του πόσο μάλλον αν δεν υποβλήθηκε από τον συνδυασμό με το ψηφοδέλτιο που «έπασχε» καμία αίτηση διόρθωσης.

Γι΄ αυτό ζητήθηκε από το Δικαστήριο να απορριφθεί η αίτηση διόρθωσης καθώς όπως υποστηρίζει η παρέμβαση «ψευδώς αναγράφεται σε αυτή» ότι ο… πλεονασματικός υποψήφιος «είχε δηλωθεί ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της εκλογικής περιφέρειας Αντίκυρας.

Ωστόσο αυτό που απορρίφθηκε ήταν η παρέμβαση.

Τέλος αν μέχρι την Κυριακή που είναι η διεξαγωγή των εκλογών αλλάξουν και τίποτα άλλοι υποψήφιοι (αφού μόνο του σπανού τα γένια δεν γίνονται όπως λέει και η παροιμία) θα σας ενημερώσουμε μη γίνει και κανένα λάθος στους σταυρούς γιατί μια πάνω μια κάτω στο τέλος θα χαθεί η… μπάλα αν ήδη δεν έχει χαθεί…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin