3 Μαρτίου 2014

Ένα αφιέρωμα στο Δημήτρη Πάππο...





Δημήτρης Πάππος: Ένα όνομα απόλυτα συνυφασμένο με τις σημαντικότερες στιγμές της Ελληνικής Χιονοδρομίας στην Ελλάδα και μια από τις σπουδαιότερες προσωπικότητες για το δικό μας Χιονοδρομικό Κέντρο. Η απώλεια μεγάλη, η παρακαταθήκη ακόμα μεγαλύτερη…
Δεν υπάρχει κανένας που να έχει αγαπήσει το βουνό και την χιονοδρομία και να μην τον ξέρει. Όπου ορίζεται κορυφογραμμή στην Ελλάδα, ίσως και στον κόσμο ο κύριος Δημήτρης ήταν εκεί και την είχε πατήσει.


Οι διακρίσεις του πολλές σαν αθλητής με συμμετοχές σε Ολυμπιάδες και πολλά παγκόσμια πρωταθλήματα, σαν προπονητής, σαν ίσως και πρωτίστως από τους ελάχιστους που έζησε μέχρι τέλους με αυτή την εικόνα το βουνό και το χιόνι.
Το βουνό δεν ήταν κάτι συγκεκριμένο δεν ήταν ο Παρνασσός απαραίτητα, αν και όλοι ξέρουμε ότι είχε δεσπόζουσα θέση στην καρδιά του, ήταν όλα τα βουνά, ήταν η ίδια του η ζωή, ήταν η δύναμη του, ήταν αυτό για το οποίο μαζί με την οικογένεια του πάλεψε να προάγει και μέχρι την τελευταία στιγμή, που όλα ήταν πιο δύσκολα, μιλούσε ακόμα γι αυτό.
Υπήρξε ένα σπουδαίος δάσκαλος. Είπα δάσκαλος? Ναι δάσκαλος! με κάθε έννοια και με κάθε τρόπο και σε κάθε συνθήκη, εύκολη και δύσκολη και ο λόγος ήταν μόνο ένας, απλός αλλά και ο σημαντικότερος: αγαπούσε απόλυτα αυτό που έκανε κ ήθελε να το μοιραστεί και να το μεταδώσει προς κάθε κατεύθυνση.
Στήριγμα όλα αυτά τα χρόνια αλλά και επάξιοι συνεχιστές η οικογένεια του. Κατάφερε και είχε την χαρά να καμαρώσει τα παιδία του Στέργιο και Μαρούσα σε μεγάλες αθλητικές διακρίσεις, επίσης με συμμετοχές σε Ολυμπιακούς αγώνες και τους τελευταίους μήνες ζούσε με υπερηφάνεια την τεράστια προσπάθεια του γιου του Στέργιου ως ομοσπονδιακό προπονητή της Εθνικής μας ομάδας στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς στο Σότσι. Γι αυτόν ο τέλειος επίλογος…
Κύριε Πάππο καλό σας ταξίδι, ήταν τιμή μας που σας είχαμε εδώ στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού και είμαστε σίγουροι ότι είστε ήδη σε μια κατάλευκη πλαγιά και κάνετε σκι!

http://www.parnassos-ski.gr/page.aspx?itemID=SPG739

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin