16 Ιανουαρίου 2014

Ανανέωση : Ομφαλός - Ζεμενός 6-0...και το μακελειό στον δρόμο συνεχίζεται !!

Τελευταία κατχώρηση 16/1/14-Πρώτη καταχώρηση  14/1/14




Μόνο 2 ημέρες χρειάστηκαν να περάσουν μετά το εν λόγω δημοσίευμα και σήμερα οι τεχνικές υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, ανέλαβαν να αποκαταστήσουν σε πρώτη φάση την οδική σήμανση στα συγκεκριμένα σημεία. Θα ακολουθήσει στο αμέσως προσεχώς διάστημα η αποκατάσταση των κατεστραμμένων στηθαίων και σε χρονικό διάστημα που οι καιρικές συνθήκες θα το επιτρέπουν, λάβαμε την διαβεβαίωση ότι θα γίνουν εργασίες αποκατάστασης του οδοστρώματος.
Τέλος ελπίζω να βρεθεί τρόπος έστω και με εισαγγελική παρέμβαση να απομακρυνθεί το εν λόγω αυτοκίνητο από αυτό το σημείο. Έχουν περάσει ήδη 5-6 ημέρες και για κάποιους λόγους το αυτοκίνητο παραμένει "καρφωμένο" στο στηθαίο. (Λέτε να μείνει εκεί προς συμμόρφωση των οδηγών)?
Ακολουθεί το αρχικό δημοσίευμα :


Το σκορ 6-0 που αναφέρω στον τίτλο, δυστυχώς δεν παραπέμπει σε αγώνα ποδοσφαίρου.Εύχομαι βέβαια σε λίγο καιρό να μην είναι και σκορ πόλο !!!
Μιλάω για τα συνεχόμενα  ατυχήματα (ευτυχώς μέχρι ώρας,χωρίς νεκρούς) που συμβαίνουν στις δύο δύσκολες ομολογουμένως στροφές στην περιοχή του "ΟΜΦΑΛΟΥ".
Δύο επικίνδυνες στροφές, παλιό το οδικό δίκτυο,ελλιπής σήμανση για την επικινδυνότητα των σημείων, αρκούν για να μετατρέψουν σε Νο 1 σημείο καρμανιόλα στο οδικό δίκτυο Λειβαδειάς -Δελφών.

Φωτό από το τελευταίο ατύχημα πριν από λίγες ημέρες


Στο τελευταίο ατύχημα, που έγινε πριν από 2 ημέρες, ο άτυχος οδηγός τραυματίστηκε και μέχρι σήμερα αδυνατεί να ρημουλκήσει το όχημα του από το σημείο.
Μέχρι πριν από λίγους μήνες το εν λόγω σημείο "συναγωνίζονταν" επάξια το άλλο σημείο καρμανιόλα , στο Ζεμενό και παλιότερα η στροφή στην ΕΥΔΑΠ στο δρόμο για την Λιβαδειά. Σε αυτά τα σημεία , έπειτα και από την συνεχόμενη ανάδειξη του θέματος, οι υπεύθυνοι άργησαν να αποκαταστήσουν την άσφαλτο αλλά το έκαναν ..κάποια στιγμή, με αποτέλεσμα να έχουμε 3 νεκρούς στο ένα σημείο και άλλους 3 νεκρούς στο Ζεμενό,καθώς και  δεκάδες άλλα μικρά και μεγάλα ατυχήματα. Η λύση όμως που δόθηκε εφέτος στο Ζεμενό, ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ , είχε σαν αποτέλεσμα να μην έχουμε ξαναδεί ατύχημα !!
Άραγε για πόσο καιρό ακόμα θα δούμε να καθυστερεί το αρμόδιο τεχνικό τμήμα να λύσει το τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει και στον Ομφαλό?
Θα πρέπει πρώτα να θρηνήσουμε θύματα για να γίνει μια νέα ασφαλτόστρωση στα 2 αυτά σημεία?
Μιλάμε για μια απόσταση 1-2 χιλιομέτρων.
Πόσο άραγε κοστολογείτε μια τέτοια δαπάνη και πόσο μια ανθρώπινη ζωή?

Αν βέβαια παραδειγματιστούμε από τις μηδενικές κινήσεις που έχουν γίνει για το άλλο σημείο, στο 1ο χλμ. Αράχωβας -Δελφών , στο οποίο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη το γεωλογικό φαινόμενο ,(ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΔΩ ) και μάλιστα η κατάσταση του δρόμου έχει χειροτερέψει επικίνδυνα,καταλαβαίνουμε  όπως λέμε και στην Αράχωβα ότι...

"έχουμ' μαλλιά να ξάνουμ΄ "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin