23 Αυγούστου 2013

TO χθεσινό Ψέκασμα με φόντο το φεγγάρι…





Αναρωτιέται κανείς αν μας ψεκάζουνε και αν ναι με τι;

Δεν ξέρω αν το παρατήρησε κανείς αυτό το γεγονός αλλά εχθές πέρα της υπέροχης φεγγαράδας , είχαμε σεληνιαστεί εις το τετράγωνο ... Ο λόγος γίνεται για τον περιβόητο ψεκασμό που μπορεί να ακούγαμε το τελευταίο διάστημα αλλά είδαμε την χθεσινή ημέρα.

Και αντί να ατενίζουμε το πανέμορφο Αυγουστιάτικο φεγγάρι , ένα τεράστιο νεφέλωμα είχε κατακλίσει σχεδόν όλη την Φωκίδα και πιθανότατα αυτό να οφειλόταν και από τις πρωινές ώρες , καθόσον οι ψεκασμοί πραγματοποιούντο .

Τι μας ψεκάζανε όμως τόσες ώρες άραγε ;

Η 20 Αυγούστου έχει κατοχυρωθεί ως Παγκόσμια ημέρα των κουνουπιών, με πρωτοβουλία της Αμερικανικής Ένωσης για τον Έλεγχο των Κουνουπιών (AMCA), με αφορμή την ανακάλυψη που έσωσε εκατομμύρια ζωές του άγγλου Ρόναλντ Ρος.

Μία μέρα μετά ,21 Αυγούστου , από τις πρωινές ώρες εντοπίζονται εναέρια , μερικά αεροπλάνα τα οποία εκτόξευαν στρώματα υγρών ποσοτήτων και στην συνέχεια έφευγαν. Αυτό ακολούθησε έως και τις απογευματινές ώρες , κατακλύζοντας εν τέλει την όλη ατμόσφαιρα και «σαμποτάροντας» εν μέρει τα ανθρώπινα καλλιτεχνικά σχέδια , πάνω στο φυσικό γεγονός της τελευταίας Πανσελήνου του Αυγούστου.




Βέβαια αυτό δεν κατέστρεψε εξ ολοκλήρου τα σχέδια που προαναφέραμε. Εχθές πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία μία κινηματογραφική και μουσική εκδήλωση στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου του Χρισσού ενώ παράλληλα , με τον ήδη καθιερωμένο θεσμό της αυγουστιάτικης πανσελήνου το μουσείο Δελφών ακολουθώντας περισσότερους από 100 αρχαιολογικούς χώρους ,μνημεία και μουσεία «άνοιξε» τον χώρο του και υποδέχθηκε έναν σημαντικό αριθμό επισκεπτών που θέλανε να αναπολήσουν αλλά και να τον περιδιαβούν .



Μετά τις 23:30 θα μπορούσαμε να πούμε πως καθάρισε κατά ένα μεγάλο ποσοστό η ατμόσφαιρα. Τα σημαντικά μποφόρ της 21ης Αυγούστου , ευτυχώς βοήθησαν στην «διαλεύκανση» του τοπίου.



Ακόμα τα ερωτήματα όμως παραμένουν πάνω σε αυτό το «σαμποτάζ» ….



Παραθέτω το ΦΕΚ Για την διενέργεια των ψεκασμών ακολουθούνται οι οδηγίες της απόφασης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (αρ. πρωτ: 5205/56118/9-5-2013) και του με αριθμ. πρωτ. Υ1/Γ.Π.οικ.41193/10-5-2013 εγγράφου του Υπουργείου Υγείας.



Και διερωτώμαι οι ψεκασμοί ήταν πράγματι για τα κουνούπια ή κάποιοι δεν θέλουν να τσιμπιόμαστε για να ξεφύγουμε από την γενική αδράνεια που μας έχει συνεπάρει;;;;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin