21 Αυγούστου 2013

Ποια μυστική υπηρεσία κρύβεται πίσω από την έξαρση της σφήκας και στην Ελληνική ύπαιθρο?



Μάστιγα έχει καταντήσει για φέτος το καλοκαίρι η πληθώρα εντόμων και δη σφηκών που έχουν δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην διαμονή πολλών ανθρώπων που επιλέγουν τα χωριά τους.
Tα προβλήματα αφορούν στα τσιμπήματα που δέχονται καθημερινά πολλοί κάτοικοι , κυρίως από σφήκες και μεγαλύτερα έντομα.

Τρομακτικές αναφορές  βγαίνουν στην δημοσιότητα το τελευταίο χρονικό διάστημα κατά τις οποίες, μυστική υπηρεσία έχει ξεκινήσει τον αφανισμό των μελισσών από τον παγκόσμιο οικοσύστημα.
Εκπομπές σε μεγάλα διεθνή δίκτυα καθώς και προσωπική παρέμβαση του Ρώσου κ. Πούτιν , που προειδοποιεί την εν λόγω μυστική υπηρεσία να σταματήσει τον πόλεμο για τον αφανισμό της μέλισσας. (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ Νο 1 ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ) Έπειτα από σχετικές ανακοινώσεις του επιστημονικού κόσμου για τις αιτίες που προκάλεσε τον ομαδικό αφανισμό των μελισσών σε πολλές περιοχές (Νο2  σχετικό δημοσίευμα ) ,η ξένη μυστική υπηρεσία, έβαλε σε εφαρμογή το δεύτερο σχέδιο της για τον αφανισμό της μέλισσας.(Νο 3 ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ)
Το σχέδιο αυτό είναι η μαζική  τοποθέτηση σφηκών σε όλες τις υπαίθρους με σκοπό να αφανίσουν το πληθυσμό των μελισσιών. Ως γνωστό ο Νο 1 εχρθός της μέλισσας είναι η σφήκα.

Ένα μελίσσι με 30.000 ευρωπαϊκές μέλισσες δέχεται επίθεση από 30 γιγάντιες Ιαπωνικές σφήκες, σε ένα συγκλονιστικό βίντεο του BBC με επική μουσική και εικόνες που μοιάζουν με την ταινία «300» σε έκδοση με έντομα!

Πολλοί στην Ελλάδα  πιστεύουν ότι η αύξηση του πληθυσμού των εντόμων οφείλεται στο ήπιο χειμώνα που πέρασε και πολλοί πάλι ότι αυτό προβλέπει ότι θα έχουμε βαρυχειμωνιά.
Πάντως ο κος Σκύφτας αποδίδει το φαινόμενο στην αυξημένη καλλιέργεια οπωροκηπευτικών που λόγω της κρίσεις έχει αυξηθεί ιδιαίτερα.Τα μέτρα που πάρθηκαν ήταν πολλά χωρίς να φέρνουν πάντα τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Πότε το μπουκαλάκι παγίδα, πότε το κάψιμο ελληνικού καφέ.



Οδηγίες
Πως θα ανακουφιστείτε άμεσα από ένα επώδυνο τσίμπημα από μέλισσα ή σφήκα και τι πρέπει να γνωρίζετε ώστε να αποφύγετε τις περιπέτειες.


Αν έχει μείνει το κεντρί της μέσα στο δέρμα σας, προσπαθήστε να το βγάλετε το με ένα τσιμπιδάκι.
Τοποθετήστε λίγο πάγο τυλιγμένο με μια πετσέτα πάνω στο σημείο που σας τσίμπησε το έντομο. Ο πάγος θα σας προσφέρει σημαντική ανακούφιση από τον πόνο και τον ερεθισμό που προκάλεσε το τσίμπημα.
Ρίξτε άφθονο νερό στην περιοχή και έπειτα πλύνετε τη με σαπούνι. Στη συνέχεια μπορεί να βάλετε κάποια ειδική αλοιφή για τσιμπήματα που θα βρείτε στο φαρμακείο.
Πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί αν έχετε αλλεργία. Ένα τσίμπημα από μέλισσα ή σφήκα μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνο στην περίπτωση αυτή. Αν εκδηλώσετε συμπτώματα όπως ζάλη, αδιαθεσία, δυσκολία στην αναπνοή ή γενικά δεν νιώθετε καλά, επικοινωνήστε άμεσα με το γιατρό ή επισκεφτείτε νοσοκομείο.
Αν το πρήξιμο ή ο κνησμός στην περιοχή που σας τσίμπησε το έντομο επιμένουν μετά από μέρες, επικοινωνήστε και πάλι με γιατρό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin