2 Ιουλίου 2013

Νεκροί οι δύο δραπέτες των φυλακών Τρικάλων μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς.Τα ονόματα των νεκρών








Δεν πέρασε ούτε μία ώρα από την δημοσίευση της ανάρτησης μου http://distomo218.blogspot.gr/2013/07/blog-post_3208.html ,με το σενάριο να επιβεβαιώνεται κατά το οποίο ήθελε η σύλληψη των ληστών να γίνεται την ημέρα που θα ήταν εδώ η ΤΡΟΪΚΑ για να αποπροσανατολιστεί η κοινή γνώμη..Τα γεγονότα έχουν ως εξής και εγώ θα περιμένω να επιβεβαιωθώ και για το πρώτο σκέλος του σεναρίου : 






Σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσεται η υπόθεση με τους Αλβανούς δραπέτες, ενώ νέα δεδομένα έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Το βράδυ της Τρίτης, σημειώθηκε άγρια μάχη στην Κόνισκα Αιτωλοακαρνανίας μεταξύ ενός Αλβανού δραπέτη και του θείου του, με τις αστυνομικές δυνάμεις. Αρχικά όλες οι πληροφορίες συνέκλιναν στο ότι έπεσαν νεκροί δύο από τους δραπέτες. Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό αργότερα, ο ένας εξ” αυτών ήταν από τους περιβόητους δραπέτες, ενώ ο άλλος ήταν συγγενής του, ο οποίος επίσης είχε αποδράσει από τις φυλακές Τρικάλων το 2006 και ήταν αυτός που οργάνωσε την απόδραση των οκτώ Αλβανών τον περασμένο Μάρτιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress.gr, οι δύο Αλβανοί είχαν εγκλωβιστεί στην Κόνισκα από το πρωί, όταν εντοπίστηκαν από θερμικές κάμερες και πριν ακόμη πέσει το σκοτάδι οι διωκτικές ειδικές δυνάμεις αποφάσισαν να επιχειρήσουν. Οι δραπέτες, οι οποίοι έφεραν πάνω τους δυο πολεμικά τυφέκια Καλασνικοφ και ένα πιστόλι Τοκάρεφ, μόλις είδαν ότι είχαν πλέον περικυκλωθεί, άνοιξαν αμέσως πυρ και οι ΕΚΑΜίτες τους εξουδετέρωσαν, σκοτώνοντας τους επί τόπου.

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραπετών
Ο αρχηγός και πλέον επικίνδυνος από τους δραπέτες, Μάριαν Κόλα, που ευθύνεται για το θάνατο του αστυνομικού στο Δίστομο αλλά και της γυναίκας στα Ίσθμια ακόμα αγνοείται, όπως και οι υπόλοιποι δραπέτες.

Οι έρευνες στην περιοχή συνεχίζονται, αλλά δεν αποκλείεται η απόσταση μεταξύ τους να είναι μεγάλη και άλλοι τρεις να βρίσκονται στην ορεινή Ναυπακτία ή την Ευρυτανία.

«Εμείς θα συνεχίσουμε μέχρι να συλλάβουμε ή να εξουδετερώσουμε και τους υπολοίπους. Είναι στοίχημα για εμάς αυτή η επιχείρηση και ζήτημα τιμής για την Αστυνομία», δηλώνει αξιωματικός της ΕΛΑΣ., που από την αρχή της επιχείρησης, πριν από 15 μέρες, βρίσκεται στα βουνά των τριών γειτονικών νομών στο κατόπι των δραπετών των φυλακών των Τρικάλων.


Αναζητούν τον Κόλα και δύο συνεργούς του

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι αστυνομικές έρευνες στις οποίες συμμετέχουν άνδρες της ΟΠΚΕ (Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος) και τέσσερις ομάδες των ΕΚΑΜ (Ειδική Κατασταλτική Αντιτρομοκρατική Μονάδα) που χτένιζαν το τελευταίο 24ωρο την ευρύτερη περιοχή. Ο 36χρονος, Μάριο Κόλα, δεν βρίσκεται ανάμεσα στους νεκρούς κακοποιούς και οι έρευνες κορυφώνονται για τον εντοπισμό του ίδιου και δύο ακόμη συνεργών του, που παραμένουν άφαντοι.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η ομάδα των πέντε κρύβονταν τη μέρα μέσα σε στάνες και κινούνταν μόνο τη νύχτα. Μάλιστα οι δύο δραπέτες είχαν προορισμό την Αιτωλοακαρνανία και οι υπόλοιποι τρεις που διαχωρίστηκαν από τους υπόλοιπους, κατευθύνονταν προς την Ευρυτανία. 

(Φωτό από τα μπλόκα)

(Xάρτης της περιοχής)

Αν και μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα η ταυτότητα των νεκρών, ορισμένοι από αυτούς είχαν εμπλακεί στην αιματηρή συμπλοκή στα Ίσθμια Κορινθίας, όπου είχε πέσει νεκρή μια 25χρονη κοπέλα και στην εν ψυχρώ δολοφονία του αστυνομικού στο Δίστομο.

«Γίνεται πόλεμος»

Ριπές πυροβόλων όπλων ακούστηκαν στην περιοχή όπου εγκλωβίστηκαν οι Αλβανοί δραπέτες, σύμφωνα με κατοίκους της Κόνισκας με τους οποίους επικοινώνησε το agriniopress.gr. Οι άνδρες των ΕΚΑΜ πιθανώς προσέγγισαν τους κακοποιούς και ακολούθησε πραγματικός πόλεμος. «Οι ριπές ακούγονταν καθαρά στο χωριό» λένε χαρακτηριστικά οι κάτοικοι που παρακολουθούν με αγωνία τα όσα συμβαίνουν σε μια περιοχή που απέχει περίπου ενάμιση χιλιόμετρο από το χωριό τους.

Ο Δήμαρχος Θέρμου, Πορφύρης Θεοδώρος, μιλώντας στο cityvoice.gr για την αστυνομική επιχείρηση ανέφερε: «Είμαστε στο σκοτάδι, ακούμε για δραπέτες σε διαφορά σημεία της περιοχής, παρακολουθούμε την έντονη κινητικότητα της ΕΛ.ΑΣ. ωστόσο δεν μπορούμε να μάθουμε κάτι παραπάνω ακόμα και για το προς το που θα πρέπει να κινηθούμε ή όχι».

Εξουδετερώνουν την «ομάδα των 11»

Η οργανωμένη απόδραση των 11 ατόμων από τις φυλακές Τρικάλων έγινε στις 23 Μαρτίου, ενώ από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκαν τότε δύο εξωτερικοί φρουροί, ο ένας εκ των οποίων σοβαρά.

-Τρεις επικίνδυνοι κακοποιοί πιάστηκαν λίγες ώρες μετά την απόδραση. 

- Ο Λίτα Ερμάλ συνελήφθη μετά από ληστεία σε σούπερ μάρκετ (Μάιος 2013) στο Περιστέρι

- Δύο δραπέτες διέπραξαν ληστεία στην Εθνική Τράπεζα στη Λάρισα (πιθανολογείται ότι έφυγαν από Ελλάδα)

- Δύο σκοτώθηκαν κατά τη συμπλοκή στη Κόνισκα Αιτωλοακαρνανίας

-Αναζητούνται τρεις επικίνδυνοι κακοποιοί με επικεφαλής τον Κόλα




Ρεπορτάζ: Μυρτώ Τσάβαλου-Παναγιώτης Βλαχουτσάκος-Φίλιππος Καραμέτος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin