5 Ιουλίου 2013

Ήπειρος: Έτσι έγινε η νέα μάχη με τους Αλβανούς δραπέτες - Σκηνικό πολέμου στον ποταμό Αχέροντα





Οι Αλβανοί δραπέτες ''γάζωσαν'' περιπολικό σε μπλόκο της Άρτας και έδειξαν αποφασισμένοι να σκοτώσουν.




- Προσπάθησαν να προσπεράσουν τους αστυνομικούς και ξαφνικά άνοιξαν πυρ με τα καλάσνικοφ

- Από τα ξημερώματα έχουν κλέψει δύο αυτοκίνητα που τους βοήθησαν να φύγουν από την Αιτωλοακαρνανία

- Γιγαντιαία επιχείρηση στον ποταμό Αχέροντα που κρύβονται οι δραπέτες - Οι φόβοι της αστυνομίας

Διαβάστε αναλυτικά όλα όσα έγιναν από τα ξημερώματα με τους αδίστακτους Αλβανούς κακοποιούς

Ακόμα μία άγρια μάχη με ανταλλαγή πυροβολισμών ανάμεσα σε αστυνομικούς και στους δραπέτες των Τρικάλων τα ξημερώματα, με τους δράστες να διαφεύγουν και να κρύβονται πλέον στην περιοχή του Αχέροντα, με τους αξιωματικούς της αστυνομίας να προσπαθούν να τους εγκλωβίσουν και κυρίως να μην τους επιτρέψουν να κινηθούν προς την Αλβανία.

Το χρονικό της μάχης
Όλα ξεκίνησαν στις 02.00 στην περιοχή Παραβόλα της Αιτωλοακαρνανίας. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, 3 Αλβανοί δραπέτες έκλεψαν ένα αγροτικό Ναβάρα και άρχισαν να κινούνται με ηλιγγιώδη ταχύτητα προς την Ήπειρο. Στην Άρτα περιπολικό τους εντόπισε και ενημέρωσε το μπλόκο στον κόμβο της Αγγέλης, στην περιφερειακή της Άρτας.

Εκεί οι αστυνομικοί περίμεναν τους δραπέτες με το δάχτυλο στη σκανδάλη. Οι δράστες για ακόμα μία φορά έδειξαν αποφασισμένοι να σκοτώσουν. Όταν πλησίασαν το μπλόκο, όχι μόνο δεν σταμάτησαν, αλλά προσπάθησαν να προσπεράσουν τους αστυνομικούς.

Τα δύο άτομα που κάθονταν στο πίσω κάθισμα, έσπασαν τα τζάμια του αγροτικού, σήκωσαν τα καλάσνικοφ και άνοιξαν πυρ. Για λίγα δευτερόλεπτα οι σφαίρες έπεφταν βροχή, ευτυχώς χωρίς να υπάρξουν τραυματίες. Οι Αλβανοί δραπέτες κατάφεραν να σκάσουν τα λάστιχα ενός περιπολικού, ανέπτυξαν ταχύτητα και κατάφεραν να διαφύγουν...
Οι δράστες εγκατέλειψαν το αγροτικό και λίγο αργότερα έκλεψαν αυτοκίνητο Ford από τη Φιλιππιάδα και κατευθύνθηκαν προς τα χωριά Λάκκα Σουλίου, όπου η περιοχή είναι δύσβατη. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι δραπέτες εγκατέλειψαν το πρωί και το δεύτερο αυτοκίνητο και βούτηξαν μία μοτοσικλέτα από την περιοχή Γλυκή Παραμυθιάς.

Η συγκεκριμένη περιοχή απέχει 20 λεπτά από τα σύνορα με την Αλβανία, γεγονός που ενίσχυσε τους φόβους της αστυνομίας για διαφυγή των δραστών. Για το λόγο αυτό ενημερώθηκε η Αλβανική κυβέρνηση, που διαβεβαίωσε τις ελληνικές αρχές ότι θα συνεργαστεί.

Όπως διαπιστώθηκε πάντως οι 3 δραπέτες, κινήθηκαν πάνω στην μηχανή προς την περιοχή του Αχέροντα, όπου πιστεύεται ότι κρύβονται.

Εκεί τα δεδομένα είναι διαφορετικά σε σχέση με την Αιτωλοακαρνανία. Η βλάστηση είναι χαμηλή και οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που χειρίζονται την υπόθεση εκφράζουν την αισιοδοξία τους, για τον έγκαιρο εντοπισμό των κακοποιών.

Στην 'Ηπειρο βρίσκεται ο αντιστράτηγος της Ελληνικής Αστυνομίας, επιθεωρητής Βορείου Ελλάδας Δημήτρης Τσακνάκης. Οι αξιωματικοί της αστυνομίας εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα και προσπαθούν να εγκλωβίσουν τους Αλβανούς και να μην τους επιτρέψουν να κινηθούν προς την πατρίδα τους.



πηγή: newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin