21 Ιουλίου 2013

Νεκρός ο Κόλα στη συμπλοκή με τους δραπέτες - τραυματίας άνδρας των ΕΚΑΜ



Νεκρός ο Μαριάν Κόλα, συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του δεύτερου Αλβανού δραπέτη. Τραυματίας άνδρας των ΕΚΑΜ.






Λίγο έξω από το χωριό Βροσίνα Ιωαννίνων, στη συμβολή του Καλαμά με τον Ζαλογγοπόταμο, σημειώθηκε την Κυριακή τα ξημερώματα η συμπλοκή με τους Αλβανούς κακοποιούς στην οποία σκοτώθηκε ο Μαριάν Κόλα (φωτό). 


Στο σημείο αυτό είχαν χαθεί τα ίχνη των δύο καταζητούμενων δραπετών πριν από 15 ημέρες.


Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ήταν οπλισμένοι και τους αντιμετώπισαν οι άνδρες των ΕΚΑΜ, οι οποίοι παρέμεναν στην περιοχή καθώς υπήρχε η βεβαιότητα ότι οι επικίνδυνοι Αλβανοί δραπέτες δεν είχαν κατορθώσει να περάσουν τον ποταμό Καλαμά και να διαφύγουν στην πατρίδα τους.


Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες ο αστυνομικός που τραυματίστηκε στη συμπλοκή είναι άνδρας των ΕΚΑΜ και φέρει διαμπερές τραύμα στην κνήμη.


Αυτήν την ώρα είναι σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό αι τη σύλληψη του Αλβανού δραπέτη Ιλίρ Κούπα, ο οποίος φέρεται να ήταν μαζί με τον Μαριάν Κόλα.


Ο Κόλα φαίνεται ότι ήταν ο αρχηγός της συμμορίας των δραπετών των φυλακών Τρικάλων που σύμφωνα με την αστυνομία ευθύνεται για το θάνατο του αστυνομικού στο Δίστομο Βοιωτίας στις 17 Ιουνίου, αλλά και μιας κοπέλας στα Ίσθμια. 


Πριν δύο εβδομάδες οι δύο Αλβανοί δραπέτες των φυλακών είχαν φθάσει μέχρι την περιοχή του Σουλίου, αφού προηγουμένως είχαν κλέψει τρία αυτοκίνητα. Ωστόσο, δεν κατόρθωσαν να περάσουν στην Αλβανία, καθώς είχε στενέψει γύρω τους ο αστυνομικός κλοιός.



Οι περίπολοι και τα μπλόκα της αστυνομίας με στόχο τον εντοπισμό του κακοποιού Ιλίρ Κούπα,έχουν αναπτυχθεί στις περιοχές των Νομών Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας,που συνορεύουν με την Βροσύνα.Η κίνηση των οχημάτων στη παλιά εθνική οδό Ιωαννίνων- Ηγουμενίτσας,έχει διακοπεί,μιας και οι αστυνομικοί δεν αφήνουν κανένα όχημα να κινηθεί στον δρόμο.Από την πλευρά της Θεσπρωτίας,το τελευταίο μπλόκο των αστυνομικών έχει στηθεί στην περιοχή της Νεραίδας(Μενίνα) και από εκεί απαγορεύεται η κίνηση των οχημάτων προς Πλακωτή-Βροσύνα.Η ίδια εικόνα και από την πλευρά των Ιωαννίνων,όπου έχει στηθεί μπλόκο στην περιοχή του πρώην Δήμου Μολοσσών,όπου και σταματά η διέλευση όλων των οχημάτων!






Επιβεβαιώθηκαν τελικά οι εκτιμήσεις των αξιωματικών της ΕΛΑΣ,πως οι Αλβανοί δραπέτες δεν είχαν καταφέρει να περάσουν στην γειτονική χώρα.Ο Μάριο Κόλα,έπεσε νεκρός από τις σφαίρες των αστυνομικών,πολύ κοντά στην περιοχή,όπου αρχικά είχαν εντοπιστεί οι Αλβανοί δραπέτες με τις θερμικές κάμερες,στις 2 τα ξημερώματα της 6ης Ιουλίου.Τότε οι αστυνομικοί είχαν δει τους Κούπα και Κόλα να περπατούν κοντά στον Ζαλλογοπόταμο.Σήμερα,η συμπλοκή έγινε στην γέφυρα της Βροσύνας,όπου και συναντά ο Ζαλογγοπόταμος τον ποταμό Καλαμά.Επί 15 ημέρες δηλαδή,οι Αλβανοί κακοποιοί κρύβονταν σε ασφαλές καταφύγιο στη συγκεκριμένη περιοχή.





ΤΙ ΕΙΧΕ ΠΕΙ Ο ΚΟΛΑ ΣΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ

Από τους πιο επικίνδυνους κακοποιούς των τελευταίων ετών αποδεικνύεται ο Αλβανός δραπέτης των φυλακών Τρικάλων Μάριον Κόλα, ο οποίος έπεσε νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών,σήμρα τα ξημερώματα στη Βροσύνα.Ο Κόλα είχε δολοφονήσει δύο ανθρώπους από τη στιγμή που απέδρασε, ενώ σύμφωνα με στελέχη της ΕΛ.ΑΣ ήταν εθισμένος στην κοκαΐνη.Οι δολοφονικές προθέσεις του Κόλα, είχαν φανεί από το 2010, όταν είχε συλληφθεί στον Βύρωνα για ληστείες τραπεζών, μετά από αιματηρή συμπλοκή.Ο Κόλα τότε, είπε στους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ που τον έπιασαν, πως «είναι η πρώτη και η τελευταία φορά που με πιάνετε. Την επόμενη φορά ή θα σας σκοτώσω ή θα με σκοτώσετε»,είχε πει στους αστυνομικούς ο Κόλα...






Στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα των Ιωαννίνων μεταφέρθηκε ο αστυνομικός της μονάδας των ΕΚΑΜ της Αθήνας,ο οποίος έχει τραυματιστεί στην κνήμη από σφαίρα των Αλβανών κακοποιών και αυτή την ώρα εισάγεται στο χειρουργείο.Σύμφωνα με τους ιατρούς δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο για τη ζωή του.






Στα βουνά του Σουλίου παρέμειναν τελικά κρυμμένοι επί δυο ολόκληρες εβδομάδες οι επικίνδυνοι Αλβανοί δραπέτες
και προσπάθησαν-όπως όλες οι ενδείξεις μαρτυρούν-να προσπαθήσουν να κινηθούν προς την περιοχή της Βροσύνας,μέσω του μονοπατιού της Πλακωτής,το οποίο αποτελεί και γνωστότερο πέρασμα των παράνομα εισερχομένων μεταναστών. Οι Μάριον Κόλα και Ιλίρ Κούπα,ήταν "κουρνιασμένοι" σε ασφαλές σημείο και σήμερα τα ξημερώματα εντοπίστηκαν από αστυνομικούς στο χωριό Βροσύνα,όπου και έπεσαν πάνω σε μπλόκο αστυνομικών και μετά από μάχη,ο Μάριον Κόλα έχασε την ζωή του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin